Internationale linkbuilding
Wil je met je business graag internationaal gaan, dan is het belangrijk om een sterke online aanwezigheid te hebben. Je website moet zowel technisch goed in elkaar zitten als sterk scoren op het vlak van content. Een strategie om autoriteit te krijgen en hoog te scoren in zoekrankings helpt je om je doelen te bereiken. Hoe groter je zichtbaarheid, hoe meer mogelijke klanten je website zien.
Hoge posities innemen in de zoekresultaten van het land waar je voet aan de grond wil krijgen is belangrijk. Daarom is internationale linkbuilding belangrijk. Door op een strategische manier in linkbuilding te investeren, verkrijg je dat je zaak hoger scoort in de rankings van zoekmachines. Hierdoor vergroot je dan weer je merkbekendheid en geloofwaardigheid en stimuleer je uiteindelijk je internationale groei.
Oops! We could not locate your form.
Het linkbuilding landschap verschilt van land tot land
Het is daarom belangrijk om rekening te houden met verschillen in cultuur, taal en ook de online gewoontes. Elk land heeft immers zijn eigen aanpak en strategieën waarmee je rekening moet houden om een backlinkprofiel met gezaghebbende domeinen op te bouwen.
Internationale linkbuilding vereist daarom een eigen aanpak voor elk land en elke branche. Elk land heeft immers zijn voorkeurstaal of -talen, die op hun beurt het zoekgedrag van gebruikers beïnvloeden. Daarnaast heeft deze aanpak ook een invloed op hoe websites geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Het is niet alleen belangrijk dat de website zelf de nodige relevantie heeft, maar ook dat de inhoud in de juiste taal is geschreven. Vergeet ook de rol van de online cultuur niet. Het is erg belangrijk om te begrijpen welke domeinen in jouw doel-land als gezaghebbende bron doorgaan.
Linkbuildinglandschap in België
Als je aan linkbuilding in België wil doen, moet je eerst en vooral weten dat er drie officiële talen zijn: Nederlands (Vlaams), Frans en Duits. De linkbuilding strategie moet je dan ook aanpassen om met deze talen te matchen om het gewenste resultaat te bereiken.
Om een groot en divers publiek in België te bereiken, moet je dus een combinatie van linkbuildingactiviteiten in deze drie talen voorzien. Je moet je er ook bewust van zijn dat Franstalige domeinen meer traffic genereren dan bijvoorbeeld Vlaamse domeinen. Wees je er bewust van dat je je zowel op Nederlandstalige maar zeker ook op Franstalige en zelfs Duitstalige domeinen moet richten als onderdeel van een linkbuildingstrategie in België.

Linkbuilding bij onze oosterburen
Kwaliteit en relevantie, daar draait het rond bij linkbuilding in Duitsland. Duitsland hecht veel belang aan betekenisvolle content van hoge kwaliteit en met een hoge relevantie. Daardoor richten linkbuildingstrategieën in Duitsland zich op backlinks van Duitse domeinen met een hoge autoriteit te genereren. Meer dan 70% van de domeinen in Duitsland hebben de extensie “.de”. Daardoor krijgen ze ook meer traffic in vergelijking met Zwitserse en Oostenrijkse domeinen. De gemiddelde traffic voor een Duitssprekend domein is een indrukwekkende 34109 bezoekers. Deze sites met hoge traffic zijn voorzien van blogartikelen met een hoge autoriteit, betrouwbare nieuwssites en business directories.
Linkbuilding in Frankrijk
Het linkbuildinglandschap in Frankrijk kenmerkt zich door geschiedenis en cultuur. Bij LEQUAL focussen we ons op backlinks afkomstig van domeinen met een hoge autoriteit die een Frans publiek aanspreken. Denk maar aan culturele platformen, Franse blogs en lifestylewebsites. Relevantie is hier het keyword voor een juiste aanpak. In Frankrijk zien we dat 38% van de domeinen “.com”-domeinen zijn, daar moeten we ons dus zeker op richten. Daarenboven zijn “.com”-domeinen ook belangrijk voor Franse domeinen, gezien hun hoge traffic en internationale karakter. Om hoge posities te halen richten we ons dus op zowel “.fr”- als op “.com”-domeinen.